CZ en sk facebook

Zapečená ryba s bramborovou kaší a krustou

  • 10_ryba_s_kasi4 porce:
  • 800 g brambor
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 300 g filetů mořských ryb
  • 250 g vyzrálých rajčat
  • 200 g listového špenátu
  • 5 plátků žitného knäckebrotu Racio
  • 50 g olivového oleje
  • 60 g strouhaného sýra
  • máslo na vytření formy


Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny a uvaříme doměkka.  Brambory scedíme a přes jemné síto je propasírujeme do mísy. Když trochu zchladnou, přimícháme smetanu se žloutkem a podle chuti přisolíme.

2. Špenát důkladně opláchneme, krátce spaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou.
Rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky.

3. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozetřeme polovinu kaše, na ní rozložíme listy salátu, potom přidáme rybí maso rozkrojené podle tvaru formy. Osolíme a zakryjeme plátky rajčat

4. Rajčata zakryjeme zbylou kaší, posypeme směsí drceného knäckebrotu Racio, sýra a olivového oleje.  Naplněnou formu vložíme do trouby nahřáté na 165°C a pečeme cca 40 minut. Doba přípravy: asi 80 minut