CZ en sk facebook

Zapečené ovoce s kokoskami

  • 12_ovoce_s_kokoskami4 porce:
  • 1 balení veverčiných kokosek
  • 400 g čerstvého ovoce – nejlépe jahody a lesní plody
  • 1,5 balení Veverčiny karamelové kokosky Racio
  • 300 ml mléka
  • ½ pudinkového prášku
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • pár lístků máty
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 40 g másla


Postup:
1. V rendlíku nahřejeme 2/3 mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink a žloutek.  Do mléka nejprve nasypeme špetku soli, potom cukr a vmícháme pudink se žloutkem. Mícháme do zhoustnutí a odstavíme.

2. Zapékací misky lehce vytřeme máslem, na dno rozdrtíme třetinu kokosek, lehce je přelijeme krémem, poklademe plátky jahod a dalším ovocem. Dáme do rozpálené trouby v režimu grilování na nejvyšší stupeň.

3. Pečeme asi 3 minuty, vyndáme, pocukrujeme a doplníme zbylými kokoskami a lístky máty. Doba přípravy: asi 30 minut