CZ en sk facebook

Sýrový dortík s bagetkami

  • 13_syr_s_bagetkami4 porce:
  • 200 g čerstvého přírodního sýra
  • 100 g měkkého tvarohu
  • svazek pažitky
  • 5 plátků želatiny
  • sůl
  • 1 bílek
  • 4 ks Bagetek Racio
  • 50 g modrého sýra
  • lžíce strouhaného parmezánu

Postup:
1. Modrý sýr rozdrobíme do rendlíku a zalijeme 100 ml vody, přidáme parmezán a pomalu necháme rozvařit. Odstavíme a necháme vychladnout. Potom lžičkou několikrát opatrně postupně přelijeme bagetky.

2. Do misky se studenou vodou vložíme plátky želatiny a necháme nabobtnat.  V kovové míse rozšleháme sýr s polovinou pažitky a tvarohem. Osolíme a i s mísou směs nad párou za stálého míchání nahřejeme asi na 30°C.

3. Želatinu lehce vymačkáme a dáme do skleněné misky. Zakryjeme fólií a dáme do mikrovlnné trouby rozpustit. Vmícháme jí do rozmíchaného sýra a necháme stát.

4. Vhodnou kulatou misku o průměru asi 10 cm vyložíme fólií. Vyšleháme sníh z bílku a špetky soli a opatrně ho vmícháme do sýra.
5. Na dno dáme misky třetinu hmoty. Přidáme 2 ks Bagetek Racio, zakryjeme druhou třetinou sýra, přidáme zbylé Bagetky Racio a zakryjeme zbylým sýrem. Povrch posypeme zbylou pažitkou, překryjeme fólií a necháme do druhého dne dobře proležet.
Doba přípravy : asi 40 minut plus doba tuhnutí

Tip: Jako alternativu můžeme místo Bagetek Racio použít 2 ks Toastu Multigrain Racio.