CZ en sk facebook

Cheesecake s jahodami

14_cheescake4 porce. Doba přípravy: cca 60 minut

Potřebujeme
Korpus:
•    1 balení Raciolky mléčno-kakaové Racio
•    25 g másla

Náplň:
•    200 g krémového sýra
•    50 g cukru krupice
•    1 vejce
•    ½ vanilkového lusku
•    20 g zakysané smetané

Poleva:
•    20 g zakysané smetany
•    5 g práškového cukru

Zdobení:
•    čerstvé jahody

Postup:
1.    Raciolky rozdrtíme v mixéru nástavcem na sekání. Poté přidáme změklé máslo a pečlivě smícháme. Tuto směs vtlačíme na dno formy, v které budeme dortík péct.

2.    Krémový sýr vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme vejce, obsah vanilkového lusku a zakysanou smetanu. Směs poté nalijeme na korpus do formy.

3.    Pečeme ve vodní lázni (forma musí být ponořená jen do 1/3) při teplotě 160 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 30 minut.

4.    Dortík necháme vychladnout a vychladit asi 3 hodiny v chladničce. Navrch vlijeme zakysanou smetanu smíchanou s práškovým cukrem. Nakonec dozdobíme čerstvými jahodami ozdobně nakrájenými na plátky.