4 porce. Doba přípravy: cca 60 minut

Cheescake s jahodami RACIO
Cheescake s jahodami RACIO

Potřebujeme

Korpus:

Náplň:

  • 200 g krémového sýra
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • ½ vanilkového lusku
  • 20 g zakysané smetané

Poleva: 

  • 20 g zakysané smetany 
  • 5 g práškového cukru

Zdobení:

  • čerstvé jahody

Postup:

  1. Raciolky rozdrtíme v mixéru nástavcem na sekání. Poté přidáme změklé máslo a pečlivě smícháme. Tuto směs vtlačíme na dno formy, v které budeme dortík péct.
  2. Krémový sýr vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme vejce, obsah vanilkového lusku a zakysanou smetanu. Směs poté nalijeme na korpus do formy.
  3. Pečeme ve vodní lázni (forma musí být ponořená jen do 1/3) při teplotě 160 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 30 minut.
  4. Dortík necháme vychladnout a vychladit asi 3 hodiny v chladničce. Navrch vlijeme zakysanou smetanu smíchanou s práškovým cukrem. Nakonec dozdobíme čerstvými jahodami ozdobně nakrájenými na plátky.