CZ en sk facebook

  • Racio.cz
  • Recepty
  • Grilovaný kozí sýr a carpaccio z čerstvé červené řepy s rukolovým salátkem na Racio Tastu

Grilovaný kozí sýr a carpaccio z čerstvé červené řepy s rukolovým salátkem na Racio Tastu

15_kozi_syr4 porce. Doba přípravy: cca 20 minut

Potřebujeme
•    1 balení Toast Racio
•    160 g plátků kozího sýra
•    1 červená řepa velikosti pěsti
•    25 g cukru
•    rozmarýn
•    mletý pepř
•    rukola
•    sůl
•    olivový olej
•    vinný ocet

Postup:
1.    Červenou řepu očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky
2.    Plátky řepy zalejeme marinádou připravenou z červeného vína, cukru, rozmarýnu a pepře. Necháme marinovat do druhého dne.
3.    Plátky řepy necháme okapat a klademe je na Racio Toast.
4.    Na řepu položíme plátek kozího sýru, který jsme pokapali olivovým olejem a nechali krátce (cca 4 – 5 minut – do zrůžovění) zapéct pod grilem.
5.    Rukolu pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a pár kapkami vinného octa a navršíme na grylovaný sýr.
6.    Troškou marinády dodekorujeme každou porci, případně i talíř, na němž pokrm podáváme.