Na přípravu potřebujeme:

  • 10 sušených rajčat (ne nakládaných v oleji)
  • 1 šálek vařící vody
  • 2 jemně nasekané cibulky
  • 3 drcené stroužky česneku
  • ¼ lžičky chilli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/3 šálku vody
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 2 malé konzervy černých fazolí
  • zakysaná smetana
  • Racio Cornies

 

Postup

Přelijte sušená rajčata vařící vodou a nechte odstát. Na oleji osmahněte cibulku, česnek a chilli. Míchejte asi 5 minut, než cibulka zprůhlední. Přidejte kmín, vodu a rajčata. Přikryjte pokličkou a vařte asi 5 minut. Přidejte fazole včetně šťávy a pokračujte ve vaření, občas promíchejte. Osušte zalitá sušená rajčata a nasekejte je na kousky. Přidejte je do polévky a vařte dalších asi 10 minut, dokud nezměknou. Polévku lehce rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby nebyla úplně hladká. Pokud je polévka příliš hustá, zřeďte vodou a chvíli znovu prohřejte. Podávejte posypané nalámanými kousky Cornies a se lžičkou zakysané smetany.