CZ en sk facebook

Recepty

Polévka z rajčat a černých fazolí

  • polevka4-n10 sušených rajčat (ne nakládaných v oleji)
  • 1 šálek vařící vody
  • 2 jemně nasekané cibulky
  • 3 drcené stroužky česneku
  • ¼ lžičky chilli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/3 šálku vody
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 2 malé konzervy černých fazolí
  • zakysaná smetana
  • Racio Cornies mini

Přelijte sušená rajčata vařící vodou a nechte odstát. Na oleji osmahněte cibulku, česnek a chilli. Míchejte asi 5 minut, než cibulka zprůhlední. Přidejte kmín, vodu a rajčata. Přikryjte pokličkou a vařte asi 5 minut. Přidejte fazole včetně šťávy a pokračujte ve vaření, občas promíchejte. Osušte zalitá sušená rajčata a nasekejte je na kousky. Přidejte je do polévky a vařte dalších asi 10 minut, dokud nezměknou. Polévku lehce rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby nebyla úplně hladká. Pokud je polévka příliš hustá, zřeďte vodou a chvíli znovu prohřejte. Podávejte posypané nalámanými kousky Cornies mini a se lžičkou zakysané smetany.

Racio dezert

Suroviny:
• 2 balení Racio chlebíčky
• 370 g jogurt bílý
• 350 g tvaroh
• 2 PL olej kokosový
• 2 PL med

dezert00

postup:
1. Bílý jogurt, tvaroh, kokosový olej a med umixujeme na hladkou krémovou hmotu.

dezert01

2. Vylijeme do misky a necháme chladit alespoň půl hodiny.

dezert02

3. Racio chlebíčky rozložíme na menší plech, na chlebíčky vylijeme polovinu krému, rozetřeme.

dezert03

4. Poklademe další vrstvu chlebíčků

dezert04

5. Zalijeme zbylým krémem, krém rovnoměrně uhladíme, dáme ztuhnout do lednice.

dezert05

 

Zdroj: Renáta Beňová  - www.dobrotyodrenaty.sk

Racio žemľovka - nežemľovka

Suroviny:
• 1 balík Racio chlebíčkov
• 6 ks jabĺk
• 250 g tvarohu
• 2 vajíčka
• 3 PL medu
• hrsť hrozienok
• škorica mletá
• 1/2 citróna

aimg_4111

Postup:
1. Jablká očistíme, postrúhame, pridáme 2PL medu, umyté hrozienka, šťavu z citróna, 1ČL škorice a premiešame.

aimg_4155

2. Tvaroh potlačíme vidličkou, pridáme 1PL medu, žĺtka a premiešame.

aimg_4157

3. Do menšieho plechu poukladáme Racio chlebíčky.

aimg_4159

4. Na chlebíky rozotrieme jablkovú zmes a poukladáme ďalšiu vrstvu chlebíkov.

aimg_4159

5. Potrieme tvarohovou zmesou a odložíme na 15 minút, aby chlebíky nasiakli šťavu, zapneme rúru na 200°C.

aimg_4164

6. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, natrieme na tvaroh, posypeme škoricou alebo kakaom a dáme zapiecť na 5-10 minút.

aimg_4166

 

Zdroj: Renáta Beňová  -  www.dobrotyodrenaty.sk

 

 

Recepty od Rebeky

Recepty od Rebeky

Chystáte ú párty? Lámete si hlavu nad občerstvením? Sviatočné pochúťky bývajú často náročné na strávenie. Napriek tomu sa však nemusíte vôbec obmedzovať. Bloggerka Rebeka z Fresshion pre vás pripravila päť rýchlych receptov, ktorými prekvapíte, a zároveň nasýtite vašich hostí, pretože sú chutné, ľahké a jedinečné.

Parfait s tvarohovým krémom a ovocím

rebeka01

Potrebujeme:

- 250 g jemného tvarohu

- Cornies s ľanovým semienkom
  rozdrvené na malé kúsky

- kôru a šťavu z 1/2 citróna

- 2x vanilkový cukor

- ovocie (podľa výberu)

 

Postup:

Tvaroh zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou a kôrou. Nachystáme si poháre a na ich dno uložíme asi centimetrovú vrstvu rozdrvených Cornies. Na ne príde vrstva tvarohu, ktorú posypeme ovocím a celý proces vrstvenia opakujeme, kým nenaplníme celý pohár. Na vrch naaranžujeme zvyšné ovocie, necháme pár hodín vychladiť a môžeme podávať. Dobrú chuť!

 

Bohaté Toasty s avokádovou nátierkou

rebeka04   Potrebujeme:

   - 1x zrelé avokádo
   - trochu citrónovej šťavy
   - štipku soli a čierneho korenia
   - chrumkavé Racio toasty
   - zväzok reďkoviek
   - pár cherry paradajok
   - pár koliesok uhorky
   - hrsť rukoly (alebo iného šalátu)
   - jedno vajce
   - olivový olej na pokvapkanie

 


Postup:

Ošúpeme avokádo a odstránime z neho kôstku. Pár plátkov si odložíme bokom a ostatné v miske vidličkou roztlačíme. Ochutíme trochou citrónovej šťavy, korením a soľou podľa chuti. Toasty Racio rozrežeme na polovicu, natrieme nátierkou a ozdobíme zeleninou či vajíčkom. Na pár toastov dáme namiesto nátierky celé kúsky avokáda, ktoré sme si na začiatku odložili. Nakoniec dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Fantázii sa medze nekladú.

 

Chuťovky s kozím syrom

rebeka05Potrebujeme:

- 200g krémového kozieho syra

- 1x balíček Raciolky syrové

- 150g drobného ovocia - ku koziemu syru
  sa výborne hodia maliny/černice alebo
  zrelé hrušky (prípadne môžeme ovocie
  nahradiť vlašskými orechmi)

- trochu medu na pokvapkanie

Postup:

Z kozieho syra vytvarujeme pomocou
dvoch malých lyžičiek hrudky, ktoré umiestnime na Raciolky. Na syr naaranžujeme ovocie alebo orechy, celé to pokvapkáme trochou medu a môžeme podávať!

 

Knäckebrot s hummusom z červenej repy

rebeka08Potrebujeme:

- 250g uvareného cíceru

- 125g červenej repy (tú si môžeme upiecť,
  alebo použiť sterilizovanú)

- 1 väčší strúčik cesnaku

- 1/4 citróna

- 30g tahini (sezamová pasta)

- 20ml kvalitného olivového oleja

- soľ, čierne korenie

- 1x balenie Knäckebrot ražný

- nakrájanú zeleninu (uhorku/mrkvu/zeler)

- sezamové/ľanové alebo tekvicové semienka

Postup:

Cícer spolu s červenou repou dáme do mixéru, pridáme tahini, roztlačený strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, olivový olej a rozmixujeme na hladkú hmotu. Ochutnáme, dochutíme korením, soľou, prípadne citrónom a necháme aspoň 20 minút odležať v chladničke. Hummus podávame na Knäckebrote pokvapkaný olivovým olejom a posypaný semienkami.

 

Párty cake pops

rebeka09   Potrebujeme:

   - celozrnné Chlebíčky ryžové, prípadne
     ochutené Simply od Racio

   - 70% čokoládu

   - cukrové zdobenie

   Postup:

   Z chlebíčkov si vykrojíme želaný tvar
   (ja som vsadila na srdiečko),
   ktorý napichneme na paličku.
   Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme
   čokoládu a namáčame do nej naše
vykrojené cake pops, ktoré posypeme zdobením. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Středomořské plněné okurky

Středomořské plněné okurky

Množství: na cca 15 ks
Suroviny:
2 okurky
½ malé červené cibule, nakrájené najemno
½ červené papriky, nakrájené najemno
1 rajče, jen dužina, nakrájená najemno
1/8 hrnku černých oliv, nakrájených
¼ lžičky sušeného oregána
1/8 hrnku sýru feta, nadrobeného
¼ hrnku petrželky, nasekané
šťáva z 1 citronu
½ lžíce citronové kůry
1 lžíce olivového oleje
Sůl
Pepř

Postup:
V míse vše mimo okurek smíchejte. Okořeňte solí a pepřem dle chuti. Okurky oloupejte ve střídavých pruzích. Odkrojte konce okurek. Okurky nakrájejte na špalíčky vysoké asi  4 cm. Vydlabejte vnitřek a naplňte připravenou směsí.

bts_09