CZ en sk facebook

Recepty

Zelná polévka bílá

zelna_polevka120 g rýžových vloček RACIO
• 1200 ml vody
• 3 lžičky medu, fruktózy či cukru
• špetka soli, mletého hřebíčku a mleté skořice

• 100 ml zelného láku
• 200 g kyselého zelí
• 1 cibule
• 2 lžíce sádla či oleje
• lžička soli
• lžička cukru
• mletý pepř
• 1 lžička kmínu

Připravíme rýžové mléko a to tak, že zalijeme rýžové vločky vařící vodou a 3 minuty povaříme. Do směsi přidáme koření a rozmixujeme ponorným mixérem. Cibuli nakrájíme a orestujeme na sádle. Zelí nakrájíme a přidáme k cibuli spolu s kmínem. Restujeme, až směs začne hezky vonět, trvá to asi 8 minut. Pak přilijeme zelný lák, rýžové mléko, osolíme, dochutíme cukrem a vaříme na mírném plameni za stálého míchání 25 minut.

Autorka receptu:
Mgr. Zuzana Kobíková
Autorka kuchařských knih
Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec
www.varimslaskou.cz