CZ en sk facebook

Recepty

Knäck snack placičky s uzeným lososem a smetanovým dipem

17_knacksnack4 porce. Doba přípravy: cca 40 minut

Potřebujeme
•    1 balení Knäck Snack Racio
•    40 g nastrouhaného bramboru
•    1 vejce
•    sůl
•    mletý pepř
•    česnek
•    25 g hladké mouky
•    80 g plátků uzeného lososa
•    50 g zakysané smetany
•    olivový olej
•    citronová šťáva
•    2 lžičky nasekaného čerstvého kopru
•    pažitka

Postup:
1.    Knäck Snak rozdrtíme a smícháme s nastrouhaným bramborem, vejcem, solí, mletým pepřem, česnekem a hladkou moukou, abychom zhotovili těstíčko jako na bramborové placičky.

2.    Z těsta si na pánvi (nelépe na lívanečníku) upečeme malé placičky, na které poté klademe zatočené plátky uzeného lososa. Doprostřed dáme malou lžičkou smetanový dip, který vytvoříme ze zakysané smetany, olivového oleje, pepře, pár kapek citronové šťávy a nasekaného čerstvého kopru.

3.    Na závěr každou porci dozdobíme snítkou kopru, pár stonky pažitky, případně dalšími oblíbenými bylinkami.

Kulaté toasty s oblohou

  • img_1096Racio toasty celozrnné
  • Cottage cheese chilli

Na obložení

  •  šunka, kapary, paprika, kukuřice, olivy

Toasty namažeme cottage sýrem a obložíme podle chuti.

Kulihráškova polévka

  • img_000016547-n200 g hrachu
  • voda
  • cibule na kostičky
  • drcený česnek
  • sůl
  • majoránka
  • naťová cibulka nebo pažitka

na rýžový svitek /omeletu/:
2 vejce, 4 lžíce rýžových vloček, sůl

Hrách propláchneme a namočíme do hrnce nejméně na 2 hodiny. Hrách uvaříme do měkka a poté rozmixujeme, přidáme majoránku, osmaženou cibulku na oleji, sůl a drcený  česnek.

Rýžový svitek

Rozšleháme vejce se špetkou soli, přidáme namočené rýžové vločky a vše vymícháme dohladka. Směs nalijeme na suchou rozpálenou pánev a po obou stranách upravíme. Horkou omeletu svineme a po vychladnutí nakrájíme na tenké svitky. Zdobíme na talíř s polévkou a sypeme naťovou cibulkou či pažitkou. Podáváme s bagetkami Racio.

Medový ananas s jogurtem

Množství: na cca 6 skleniček
Suroviny:
1 čerstvý ananas
2 lžíce medu
1 vanilkový lusk
250 g hustého řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
1 vanilkový cukr

Postup:
Ananas nakrájejte na menší kostky. V pánvi zahřejte med s rozkrojeným vanilkovým luskem po dobu 2 minut. Míchejte a nechte zkaramelizovat, trvá to asi 7 minut. Nechte vychladnout.  Hustý řecký jogurt nebo zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem a rozdělte do skleniček. Přidejte ananas a před podáváním nechte vychladit.

bts_27

Pirátské dělové koule

  • 11_delove_koulena 6 ks:
  • 2 balení Racio Pirates
  • 1 sójový suk
  • 3 lžíce cukru
  • 30 g másla
  • 50 ml smetany 30%
  • 60 g čokolády


Postup:
1. V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr. Když zhnědne, odstavíme, přidáme smetanu, máslo a společně zvolna rozvaříme.  Necháme zchladnout.

2. V sekacím strojku rozsekáme Pirates Racio (6 kusů odložíme stranou a necháme v celku) na moučku. Přidáme rozdrobený suk a sekáme vše najemno.
Směs nasypeme do mísy, přilijeme karamel pečlivě promícháme a 15 minut necháme stát.

3. Z hmoty potom tvarujeme koule o průměru asi 2,5 cm. Ty nakonec potáhneme v rozpuštěné čokoládě a na každou přimáčkneme jednu kost z piráta. Doba přípravy: asi 45 minut