CZ en sk facebook

Recepty

Cheesecake s jahodami

14_cheescake4 porce. Doba přípravy: cca 60 minut

Potřebujeme
Korpus:
•    1 balení Raciolky mléčno-kakaové Racio
•    25 g másla

Náplň:
•    200 g krémového sýra
•    50 g cukru krupice
•    1 vejce
•    ½ vanilkového lusku
•    20 g zakysané smetané

Poleva:
•    20 g zakysané smetany
•    5 g práškového cukru

Zdobení:
•    čerstvé jahody

Postup:
1.    Raciolky rozdrtíme v mixéru nástavcem na sekání. Poté přidáme změklé máslo a pečlivě smícháme. Tuto směs vtlačíme na dno formy, v které budeme dortík péct.

2.    Krémový sýr vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme vejce, obsah vanilkového lusku a zakysanou smetanu. Směs poté nalijeme na korpus do formy.

3.    Pečeme ve vodní lázni (forma musí být ponořená jen do 1/3) při teplotě 160 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 30 minut.

4.    Dortík necháme vychladnout a vychladit asi 3 hodiny v chladničce. Navrch vlijeme zakysanou smetanu smíchanou s práškovým cukrem. Nakonec dozdobíme čerstvými jahodami ozdobně nakrájenými na plátky.

Dort s lososem

  • img_1051-n1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce křenu
  • 200 ml smetany
  • 2 lžice nasekaného ledového salátu
  • 1 balíček Racio knäckebrotu žitného
  • 75 g másla
  • 4 plátky želatiny
  • 200 g tvarohového sýra s pažitkou (Lučina)
  • 150 g uzeného lososa

Rozdrtíme knäckebroty. Rozpustíme máslo a přidáme k rozdrceným knäckebrotům. Hmotou vyložíme dno dortové formy (o průměru 20 cm) vyložené papírem na pečení. Uhladíme a dáme na 15 minut do ledničky. Ve vodě rozpusťte polovinu (2 plátky) želatiny, zahřejte a po vychladnutí přidejte sýr. Rozmíchejte do homogenní hmoty. Navršte na vrstvu z knäckebrotů. Rozpusťte zbylé plátky želatiny ve vodě, ohřejte a po mírném vychladnutí přidejte ledový salát, našlehanou smetanu, křen, sůl, citronovou šťávu a kousky lososa. Vše pečlivě promíchejte a dejte na sýrovou vrstvu. Nechejte 2 hodiny vychladit.

Grilovaná zelenina se sýrem feta na sýrových Raciolkách

16_grilovana_zelenina4 porce. Doba přípravy: cca 20 minut

Potřebujeme
•    1,5 balení Raciolky sýrové Racio
•    200 g mix zeleniny (paprika, cuketa, lilek)
•    olivový olej
•    sůl
•    mletý pepř
•    česnek
•    tymián
•    omáčka sweet chilly
•    sýr feta
•    cherry rajčátka na ozdobení

Postup:
1.    Zeleninu (paprika, cuketa, lilek) nakrájíme na malé kostičky, pokapeme olivovým olejem, dochutíme solí, pepřem, česnekem, čerstvým tymiánem a omáčkou sweet chilly, promícháme a rozložíme na plech s pečícím papírem. Grilujeme krátce (cca 5 minut) v troubě.

2.    Vychladlou směs necháme na sítku okapat. Sýrové Raciolky vložíme na dno vykrajovacího kroužku a pufovaný plátek poklademe zeleninou.

3.    Sýr feta nastrouháme nahrubo a smícháme s troškou olivového oleje. Sýr poté navršíme na zeleninu, mírně přitlačíme a formičku odstraníme. Jednotlivé porce dozdobíme cherry rajčátky.