CZ en sk facebook

Recepty

Grilovaný kozí sýr a carpaccio z čerstvé červené řepy s rukolovým salátkem na Racio Tastu

15_kozi_syr4 porce. Doba přípravy: cca 20 minut

Potřebujeme
•    1 balení Toast Racio
•    160 g plátků kozího sýra
•    1 červená řepa velikosti pěsti
•    25 g cukru
•    rozmarýn
•    mletý pepř
•    rukola
•    sůl
•    olivový olej
•    vinný ocet

Postup:
1.    Červenou řepu očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky
2.    Plátky řepy zalejeme marinádou připravenou z červeného vína, cukru, rozmarýnu a pepře. Necháme marinovat do druhého dne.
3.    Plátky řepy necháme okapat a klademe je na Racio Toast.
4.    Na řepu položíme plátek kozího sýru, který jsme pokapali olivovým olejem a nechali krátce (cca 4 – 5 minut – do zrůžovění) zapéct pod grilem.
5.    Rukolu pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a pár kapkami vinného octa a navršíme na grilovaný sýr.
6.    Troškou marinády dodekorujeme každou porci, případně i talíř, na němž pokrm podáváme.

Hrozivý koláč

hrozivy_kolac1hrozivy_kolac2

Knäck snack placičky s uzeným lososem a smetanovým dipem

17_knacksnack4 porce. Doba přípravy: cca 40 minut

Potřebujeme
•    1 balení Knäck Snack Racio
•    40 g nastrouhaného bramboru
•    1 vejce
•    sůl
•    mletý pepř
•    česnek
•    25 g hladké mouky
•    80 g plátků uzeného lososa
•    50 g zakysané smetany
•    olivový olej
•    citronová šťáva
•    2 lžičky nasekaného čerstvého kopru
•    pažitka

Postup:
1.    Knäck Snak rozdrtíme a smícháme s nastrouhaným bramborem, vejcem, solí, mletým pepřem, česnekem a hladkou moukou, abychom zhotovili těstíčko jako na bramborové placičky.

2.    Z těsta si na pánvi (nelépe na lívanečníku) upečeme malé placičky, na které poté klademe zatočené plátky uzeného lososa. Doprostřed dáme malou lžičkou smetanový dip, který vytvoříme ze zakysané smetany, olivového oleje, pepře, pár kapek citronové šťávy a nasekaného čerstvého kopru.

3.    Na závěr každou porci dozdobíme snítkou kopru, pár stonky pažitky, případně dalšími oblíbenými bylinkami.