CZ en sk facebook

Recepty

Pirátské dělové koule

  • 11_delove_koulena 6 ks:
  • 2 balení Racio Pirates
  • 1 sójový suk
  • 3 lžíce cukru
  • 30 g másla
  • 50 ml smetany 30%
  • 60 g čokolády


Postup:
1. V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr. Když zhnědne, odstavíme, přidáme smetanu, máslo a společně zvolna rozvaříme.  Necháme zchladnout.

2. V sekacím strojku rozsekáme Pirates Racio (6 kusů odložíme stranou a necháme v celku) na moučku. Přidáme rozdrobený suk a sekáme vše najemno.
Směs nasypeme do mísy, přilijeme karamel pečlivě promícháme a 15 minut necháme stát.

3. Z hmoty potom tvarujeme koule o průměru asi 2,5 cm. Ty nakonec potáhneme v rozpuštěné čokoládě a na každou přimáčkneme jednu kost z piráta. Doba přípravy: asi 45 minut

Polévka z rajčat a černých fazolí

  • polevka4-n10 sušených rajčat (ne nakládaných v oleji)
  • 1 šálek vařící vody
  • 2 jemně nasekané cibulky
  • 3 drcené stroužky česneku
  • ¼ lžičky chilli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/3 šálku vody
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 2 malé konzervy černých fazolí
  • zakysaná smetana
  • Racio Cornies mini

Přelijte sušená rajčata vařící vodou a nechte odstát. Na oleji osmahněte cibulku, česnek a chilli. Míchejte asi 5 minut, než cibulka zprůhlední. Přidejte kmín, vodu a rajčata. Přikryjte pokličkou a vařte asi 5 minut. Přidejte fazole včetně šťávy a pokračujte ve vaření, občas promíchejte. Osušte zalitá sušená rajčata a nasekejte je na kousky. Přidejte je do polévky a vařte dalších asi 10 minut, dokud nezměknou. Polévku lehce rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby nebyla úplně hladká. Pokud je polévka příliš hustá, zřeďte vodou a chvíli znovu prohřejte. Podávejte posypané nalámanými kousky Cornies mini a se lžičkou zakysané smetany.

Racio dezert

Suroviny:
• 2 balení Racio chlebíčky
• 370 g jogurt bílý
• 350 g tvaroh
• 2 PL olej kokosový
• 2 PL med

dezert00

postup:
1. Bílý jogurt, tvaroh, kokosový olej a med umixujeme na hladkou krémovou hmotu.

dezert01

2. Vylijeme do misky a necháme chladit alespoň půl hodiny.

dezert02

3. Racio chlebíčky rozložíme na menší plech, na chlebíčky vylijeme polovinu krému, rozetřeme.

dezert03

4. Poklademe další vrstvu chlebíčků

dezert04

5. Zalijeme zbylým krémem, krém rovnoměrně uhladíme, dáme ztuhnout do lednice.

dezert05

 

Zdroj: Renáta Beňová  - www.dobrotyodrenaty.sk